دعاوی ملکی
ملک جزء ضروری ترین و با ارزشترین سرمایه ایست که مردم ایران به آن اعتقاد دارند و با توجه به اینکه قیمت مسکن بسیار افزایش پیدا کرده است ارزش آن بسیار بیشتر شده است با اینکه شاید در کشور های توسعه یافته به این میزان دغدغه خرید منزل وجود نداشته باشد. درست یا غلط؛ مشکلات اقتصادی، تحریم، بالارفتن و نوسانات دلار، عدم وجود بازرسی و نظارت درست در بخش قیمت و …. باعث ایحاد این حساسیت در امر مسکن شده است. از این رو شناخت و آشنایی با قوانین و مقررات بخش خرید و فروش دارای اهمیت ویژه ایست که باید هنگام عقد قرارداد به آن توجه کرد. دعاوی ملکی دعاوی ملکی حقوقی دعاوی ملکی کیفری و دعاوی ملکی ثبتی
معاملات ملکی همیشه بهخوبی جلو نمیرود و برخی اوقات مشکلاتی روی میدهد و یا یکی از طرفین به تعهدات خود عمل نمیکند که درنتیجه کار مسئله به وجود آمده بهسادگی بین طرفین قابلحل و فصل نیست و در این موارد راهی جز رسیدگی قضایی وجود ندارد. در چنین حالاتی دعاوی ملکی به وجود میآید که دارای دستههای متفاوتی بوده و در آن از موضوعاتی چون الزام به تنظیم سند رسمی، الزام به ایفای تعهد، الزام به اخذ پایان کار و … گرفته تا دعاوی کیفری مثل فروش مال غیر، کلاهبرداری، جعل سند و … قرار خواهد گرفت.
با تحقیقاتی که در دپارتمان این دعاوی در گروه وکلای پیشداد صورت گرفت متوجه شدیم که بسیاری پرونده، در مراجع قضایی در حال پیگیری و جاری است که طرفین دعوا را دچار مشکلات و ضررهای کرده است که در قالب این پرونده ها یک سوی پرونده فردی ساده و نا آشنا به امور و قوانین ملکی و طرف دیگر فردی سودجو و منفعت طلب قرار دارد.بر همین اساس دپارتمان این دعاوی در گروه وکلای پیشداد در جهت بالا بردن اطلاعات و قوانین ملکی مردم به تهیه مقالات آموزشی جهت معرفی انواع این دعاوی و نکات پیرامون آن پرداخته است.
انواع دعاوی ملکی چیست؟
این دعاوی انواع مختلفی دارد ولی به طور عام و کلی می توان به سه دسته تقسیم نمود.
– دعاوی ملکی حقوقی
– دعاوی ملکی کیفری
– دعاوی ملکی ثبتی
.
دعاوی حقوقی در زمینه املاک چیست؟
در واقع دعاوی حقوقی در زمینه املاک مربوط به عدم شناخت از قوانین و مقررات یا سهل انگاری اشخاص صورت میگیرد و بحث ارتکاب جرم مطرح نمی باشد.
دعاوی حقوقی در زمینه املاک حجم زیادی در پرونده های حقوقی دادگاه ها را تشکیل داده است که قانونگذار برای همه این موارد قانونی را پیش بینی نموده است که قضات با عنایت به قانون و تجزیه و تحلیل خود از پرونده حکم صادر می کند.
.
انواع دعاوی حقوقی در زمینه املاک
به طور کلی می توان موارد زیر را جزء پرشمارترین پرونده های دعاوی حقوقی در زمینه املاک دانست.
- الزام به تنظیم سند
- فک رهن
- انتقال مال غیر
- تصرف عدوانی
- اجرت المثل
- تعدیل اجاره بها
- سرقفلی
- کسب و پیشه
- خلع ید
دعاوی ملکی کیفری چیست؟
در این دعاوی بحث سهل انگاری و عدم شناخت از قوانین مطرح نیست و بحث بر سر ارتکاب جرم توسط افراد است، در واقع وقتی فردی در زمینه مسکن و املاک مرتکب جرم شود پرونده های کیفری با شکایت شاکیان خصوصی و یا مدعیالعموم تشکیل می شود. اگر به صورت کلی بیان کنیم می توان گفت دعاوی کیفری در زمینه املاک به موجب سودجویی مجرمان و کلاهبرداری می باشد.
.
انواع دعاوی کیفری در زمینه املاک:
انواع مختلفی از پروندههای این دعاوی وجود دارد که هر کدام شاخه و برگ های مختلفی میتواند داشته باشد و شاید ریسک بزرگی باشد که در این پرونده ها از یک وکیل پایه یک دادگستری مشورت گرفته نشود، ولی به طور کل می توان موارد زیر را جز پرشمارترین پرونده ها در زمینه این دعاوی کیفری دانست.
.
- ارتکاب جرم کلاهبرداری در خرید و فروش حوزه مسکن
- خیانت در امانت
- فروش غیر قانونی اموال شخص یا اشخاصی به شخص یا اشخاص دیگر
- استفاده از سند جعلی
- تغییر کاربری اراضی کشاورزی بدون اخذ مجوز
- معامله معارض
- ورود غیر مجاز به ملک سایرین
- زد و بند در خصوص خرید و فروش مسکن و املاک و ایجاد فساد در این حوزه
- بسیاری از پرونده های دیگر
دعاوی ثبتی ملکی چیست؟
در واقع نمیتوان دعاوی ثبتی ملکی را از دعاوی حقوقی ملکی جدا دانست ولی به دلیل اهمیت و پرونده های پرشماری که در این حوزه وجود دارد، این موضوع را از دعاوی ملکی حقوقی جدا فرض می کنیم.
در واقع ماهیت اصلی دعاوی ثبتی ملکی مربوط به فعالیتهای حوزه ثبت و اسناد املاک می باشد.
.
انواع دعاوی ثبتی در زمینه املاک
در واقع این موارد زمانی بیان می شود که پس از خرید یا انتقال سند یا در زمان خرید و بررسی سند ایرادی در مفاد و روند کار وجود داشته باشد.
.
- ابطال سند رسمی
- ابطال اجراییه ثبتی
- ابطال سند مالکیت معارض
- افراز ملک
- اجرای ثبت
- توقیف عملیات اجرایی
راه حل دعاوی ملکی:
همانطور که متوجه شدید این مواردی که این دعاوی (حقوقی- کیفری- ثبتی) بیان شد گوشه ای از پرونده های جاری دادگاه های کشور می باشد، که بسیاری از عموم مردم به دلیل عدم آگاهی و توصیه های اشتباه دوستان و آشنایان خود سعی در حل پرونده دارند که با مشکلات عدیده برخورد می کنند که پس از اینکه پرونده به ضررشان انجامید به سراغ وکیل می روند که بسیار دیر است. پس بهتر است که در زمینه این دعاوی قبل از هر اقدامی با وکیل ملکی پایه یک دادگستری مشورت نمایید که دچار ضرر و زیان نشوید.
ما در دپارتمان ملکی گروه وکلای پیشداد همواره آماده هستیم که به شما در این زمینه مشاوره ارائه دهیم تا دچار مشکل و ضرر و زیان نشوید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.