انتقال مال غیر
انتقال مال غیر:
ابتدا بهتر از این موضوع را به بیان ساده تعریف کنیم، اگر شما صاحب ملکی باشید و کسی اینملک شما را بدون اطلاع و رضایت به دیگری بفروشد انتقال مال غیر مینامند، حال آنکه این عمل با علم و آگاهی باشد یعنی در واقع فرد فروشنده بداند که حقی در این ملک ندارد و یا اینکه سهوی و از روی ناآگاهی باشد در دو حالت این عمل را جرم محسوب میشود و دادگاه برای فرد مجرم مجازات در نظر خواهد گرفت.
مجازات فروش مال غیر:
انتقال مال غیر جرمی است مستقل و با کلاهبرداری متفاوت می باشد هرچند که در میزان محکومیت برابر می باشند، اگر کسی به فروش مال غیر محکوم گردد به مجازاتی که حاکم شهر در نظر می گیرد به شرح ذیل محکوم میشود:
- حبس یک سال تا ۷ سال
- جزای نقدی معادل مبلغی که دریافت کرده است
- رد مال به صاحب مال
- اگر متهم از کارکنان دولت باشد به انفصال ابد از خدمات دولتی محکوم میگردد
نکته: اگر متهم بنا به دلایلی حتی مستحق تخفیف باشد (با نظر حاکم شرع)، همچون کهولت سن، رضایت شاکی خصوصی و غیره دادگاه نمی تواند مجرم را به کمتر از یک سال محکوم کند
برای شکایت انتقال مال غیر کجا باید بریم؟
اصولا دادسرا و دادگاه انقلاب مرجع رسیدگی به مرتکبان این جرم میباشد، شاکی باید به دادسرای محل وقوع جرم شکایت نماید، به بیان سادهتر اگر شما ملکی در تهران داشته باشید ولی انتقال این ملک درتبریز انجام شده باشد و عمل فروش مال غیر در تبریز بوده باشد محل وقوع رسیدگی به شکایت تبریز خواهد بود(محل وقوع جرم) نه تهران (محل ملک)
شکایت از متهم فراری:
حال فرض میکنیم که مجرم پس از ارتکاب جرم متواری شده باشد باید کجا شکایت کنیم؟ در این حالت دادگاه انقلاب محل وقوع جرم متولی رسیدگی می باشد و اینکه متهم کجا به سر می برند دیگر اهمیت نخواهد داشت. حتی اگر مجرم را پیدا نکردیم دادگاه موظف است که غیابا آن را صادر نمایند و اگر شاکی بخواهد به حقوق خود برسد میتواند اموال متهم را توقیف نماید.
برای مشاهده نمونه پرونده موفق گروه وکلای پیشداد کلیک کنید
قبل از هر اقدامی با وکلای ما در دپارتمان ملکی مشورت کنید تا دچار ضرر نشوید
[av_tag_list list_title=’برچسب ها’ color=” custom_font=” tag_style=’uppercase’ custom_class=’.style { float: right; }’ av_uid=’av-kczjdjyx’]
[yasr_visitor_votes]
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.